Hoe de Nederlandse Politie een innovatiecultuur bouwt

AcademyFocus SprintInnovatie cultuur

Traditioneel gezien wordt innovatie centraal belegd, wat niet langer acceptabel is in een wereld waar wenbaarheid en flexibiliteit de belangrijkste factoren zijn voor succes. Dit is hoe de Politie innovatie organisatiebreed heeft belegd. 

Innovatie als mindset 

Om innovatie organisatiebreed te beleggen, wil je bij elke medewerker innovatie als mindset implementeren. Dit betekent dat elk van de ruim 60.000 politiemedewerkers zelf kansen voor innovatie leert herkennen, de route kent om het idee naar de praktijk te brengen en het vertrouwen heeft dat het ook echt toegepast kan worden. 

Kennisoverdracht

Om innovatie als mindset op grote schaal te implementeren, staat kennisoverdracht centraal. Zo is er een training ontwikkeld die schaalbaar gemaakt werd door het inzetten van een online leeromgeving

Deze training werd geheel in innovatiestijl ontwikkeld: binnen drie maanden werden er drie Focus Sprints gedraaid met een divers projectteam. Een Focus Sprint is een power workshop die als kick-off werkt voor een nieuw idee. 

Impact

Het sterkt onze visie dat je innovatie niet toepast door eenmalig een workshop of seminar te geven. Innovatie op grote schaal bereik je door medewerkers binnen elke laag van de organisatie bewust te maken van hoe innovatie werkt en vooral hoe zij dit op een pragmatische manier zelf kunnen toepassen in hun dagelijks werk. Voor de Politie betekende dit het ontwikkelen van een training, kennisoverdracht en een online leeromgeving, 

Vul citaat hier in
Bedrijfsnaam

Snel tot de kern van het probleem?

Laten we een gesprek inplannen met een lid van ons team. Dit is een oriënterend gesprek van 15 a 30 minuten om er zeker van te zijn dat The Next Lab bij uw bedrijf past.

Selecteer je academy taal