De kracht van een Focus Sprint

Tijdens een Focus Sprint kom je binnen een 1-daagse power workshop van een heldere probleemstelling tot een gevalideerde oplossing. De workshop bestaat uit een slimme combinatie van samenwerking en bewezen oefeningen in een pressure cooker omgeving. Alles onder begeleiding van een ervaren facilitator.

De kracht van een Focus Sprint zit hem in de naam: focus en snelheid. Door je als team volledig op het probleem te focussen en met bewezen oefeningen die strak in tijd zijn afgebakend ga je razendsnel van probleem naar een concrete oplossing. Een oplossing waarmee je morgen aan de slag kunt

Aan het eind van een Focus Sprint beschik je niet alleen over een gevalideerde innovatie, maar ook over een concrete roadmap om jouw nieuwe dienst of feature naar de praktijk te brengen. Deze workshop is door The Next Lab bedacht en wij hebben er inmiddels meer dan honderd met succes begeleid. Ook hebben we binnen onze online academy een draaiboek voor de workshop ontwikkeld, zodat je deze zelfstandig kunt uitvoeren.

Zo heeft Productowner.nl bijvoorbeeld de uitdaging dat, hoewel zij jaar-op-jaar groeiden, niet het gevoel hadden grip te hebben op hun business. Door middel van een Focus Sprint wisten zij binnen één dag met het management tot consensus te komen over het Business Model Canvas. Aan het eind van de dag hadden zij niet alleen het BMC ingevuld, maar beschikten zij over een concrete roadmap en een actieplan.

Productowner case study downloaden

Wil je meer weten over hoe Productowner.nl binnen één dag grip op hun business wisten te krijgen door middel van een Focus Sprint en het Business Model Canvas? Download hier de volledige case study.

  Misschien ook interessant

  Cases

  Finnerz – Focus Sprint

  Nadat Finnerz in een kleine vijf jaar haar service voor online boekhouding had geperfectioneerd, liep deze dienst op rolletjes. Het was tijd voor innovatie, maar

  Lees verder

  Selecteer je academy taal