Categorieën
Artikelen

Thuis werken? Hoe dan!?

Inmiddels werken heel veel mensen thuis, maar hoe dan!? Ik besef heel goed dat mensen die in zorg, onderwijs, bouw, productie, retail, etc. werken niet zo maar thuis kunnen werken. Veel werk eist nou eenmaal fysieke aanwezigheid.

Voor iedereen die “telefoont en praat en computert” (dank aan mijn jongste zoon voor deze prachtige quote) voor zijn werk zijn er echter geweldige oplossingen om vanuit huis te werken EN goed samen te werken. Zo kan je net zo productief zijn als op de werkvloer en ook het gevoel hebben om samen met je team te werken……en dan is de keuken ook nog opgeruimd aan het einde van de werkdag. Handig!

Ik ben zeker geen “remote work” specialist en geloof heilig in het menselijk contact, maar met ons team hebben we een paar handige tips & tools om vanuit huis te werken in tijdens de Corona crisis. En je hoeft hier echt geen technisch specialist of developer voor te zijn.

1. Verplicht je laptop mee naar huis

Niet meer in een kluisje of de lade, maar mee naar huis zodat je ook echt daar kan werken wanneer dat (ineens) nodig is.

2. Slack

Eenvoudige tool om samen te werken, snel informatie te delen, dingen voor elkaar te krijgen, vervelende e-mails te vermijden (yes!) en handige tools te gebruiken. Slack is echt niet alleen voor technische teams, maar juist heel goed te gebruiken om makkelijk samen te werken voor ieder team.

3. Citrix licenties omhoog

Mocht je via Citrix moeten werken, zorg dan dat je voldoende licenties hebt. Lijkt een inkopper, maar ik heb al twee voorbeelden gehoord, waarbij dat niet zo bleek te zijn. (promo-tip voor @Citrix: stel tijdelijk gratis Corona licenties beschikbaar aan je bestaande klanten, je maakt jezelf voor altijd populair!)

4. Mural

Een digitaal whiteboard met digitale post-its voor iedereen. MURAL werkt als een te gekke tool om creatieve sessies, zoals Design Sprints en Brain Storms, vanaf afstand te houden met iedereen achter zijn eigen scherm.

5. Whereby

Super makkelijke gratis online videoconference zonder het gedoe van Skype voor business (“heb ik niet, kan je mij even bellen”?) en ook zonder downloads en installeren. Letterlijk klik-en-klaar om web based video calls te doen.

6. Scrum Mate

Vraagt even wennen, omdat je er zo veel mee kunt en is niet gratis. Is er ook niet een die je “zomaar even inzet, omdat we nu twee weken thuis moeten werken”, maar meer een waar je direct verknocht aan raakt als Zelf Organiserend Team. Scrum Mate is zeker het uitproberen waard.

Gratis Case Study

Voor financieel dienstverlener Finnerz hebben we in één dag focus gelegd op nieuwe proposities en deze gevalideerd met hun klanten. Direct resultaat: het product, een financieel dashboard voor hun MKB klanten, is met succes live gegaan.

* indicates required