Een winnend innovatieteam opstellen

Wil je dat innovatie gaat vliegen binnen jouw organisatie? Het begint allemaal met het bij elkaar zetten van de juiste mensen met de juiste specialismen. In dit artikel leer je hoe het ideale innovatieteam eruitziet. 

In de film Oceans’ 11 stelt George Clooney in zijn rol als schurken baas een team van specialisten samen om 160 miljoen dollar te roven van het casino. Ieder teamlid heeft één speciale skill. Geen dubbelingen. Zo heb je in jouw team ook geen twee communicatiespecialisten nodig. Eén is genoeg.

Laat tijdens jouw innovatieproces zowel interne als externe specialisten uit verschillende vakgebieden meedenken. Zo creëer je niet alleen een breed draagvlak, maar weet je dat de innovatie over verschillende assen ‘klopt’.

Rollen die we vaak tegenkomen: de Gebruiker of Gebruiker Specialist, de Ervaringsdeskundige, de MarCom Expert, de Product Specialist, de UX-er, de Techneut en de Directeur.

Vergeet tot slot de eindgebruiker niet! Met haar input kun je valideren of je op de juiste koers zit en kun je vooraf inzichtelijk maken hoe jouw nieuwe innovatie zal renderen.

Template downloaden

Direct aan de slag en jouw ideale innovatieteam opstellen? Download hier ons template of volg de gratis les op The Next Lab Academy.

    Misschien ook interessant

    Selecteer je academy taal