Innovatie in de zorg: betere bereikbaarheid voor patiënten

AcademyChange managementFocus Sprint

Tijdens de pandemie stonden veel grote Nederlandse ziekenhuizen voor de uitdaging hoe zij het contact met hun patiënten konden verbeteren. De oplossing bestond uit digitalisering en kennisoverdracht. 

Het juiste team opstellen

Elke succesvolle innovatie begint met het samenstellen van een winnend team. Een ziekenhuis is een complexe organisatie, wat Marieke met haar ervaring in verandermanagement de perfecte facilitator maakte om de lead te nemen in het project. 

Om innovatie te versnellen, is het zeer belangrijk medewerkers van het ziekenhuis te betrekken en hun kennis van de organisatie te benutten. Zo betrokken we operationeel specialisten van verschillende poli’s zoals ‘hart en vaat centrum’ en de ‘huisartsen service’. Ook sloten in wisselende samenstelling specialisten van het interne innovatielab binnen het ziekenhuis aan om zo sneller tot pragmatische innovaties te komen.

Kennisoverdracht stond centraal: voordoen, samendoen, zelf doen. Zo zorgden we niet alleen voor een oplossing, maar borgden we de kennis in de organisatie zodat zij toekomstige problemen volgens hetzelfde proces kunnen oplossen. 

Gevalideerde oplossing

Door een serie van focus sprints, wisten we tot de kern van het probleem te komen en dit te onderbouwen met data. Hierna konden we met ons multidisciplinaire team gericht aan een oplossing werken welke we valideerden met echte eindgebruikers. Na een reeks van kleinschalig testen, was het tijd om voor een scale-up en een overdracht binnen de staande organisatie. 

De belangrijkste les: met het juiste team, kleinschalig testen en validatie, konden we snel tot een oplossing komen waarvan we vooraf zeker wisten dat deze het probleem op zou lossen. 

Impact

De impact die we gemaakt hebben, is een betere bereikbaarheid voor patiënten van de poliklinieken door de digitalisering en uniformering van interne processen. Zo kwam er op de poliklinieken meer tijd vrij om betere zorg aan patiënten te leveren.

Om tot slot het nieuwe innovatieproces binnen het ziekenhuis te borgen, maakten we gebruik van onze Online Academy, waarmee elke werknemer terug kan grijpen naar oefeningen en processen die de sprints zo succesvol maakten. 

Vul quote hier in
Bedrijf

Snel tot de kern van het probleem?

Laten we een gesprek inplannen met een lid van ons team. Dit is een oriënterend gesprek van 15 a 30 minuten om er zeker van te zijn dat The Next Lab bij uw bedrijf past.

Selecteer je academy taal