Succesvol een SaaS-product innoveren

Focus SprintPrototyping

Software as as Service, of te wel SaaS, zijn digitale tools die de eindgebruiker doorlopend helpen bij het oplossen van een zekere uitdaging. Neem bijvoorbeeld een programma dat automatisch de boekhouding verwerkt. Zodra de tool werkt en gebruikt wordt, kan de vraag ‘hoe nu verder’ soms lastig beantwoord worden. In deze case tonen we hoe je vooraf zeker weet welke nieuwe functionaliteiten echt meer waarde leveren voor de eindgebruiker.

Begrijpen

Een online SaaS-product innoveren betekent op de eerste plaatst zeer goed begrijpen welke functies van de dienst op dit moment het meest gewaardeerd worden door haar eindgebruikers. Het kan een uitdaging zijn om de customer experience verder te verbeteren als je geen helder beeld hebt van zowel de behoeften als de frustraties van je gebruikers. In deze case leer je hoe je door middel van een Focus Sprint binnen één dag van ideeën naar een concreet actieplan komt.

Ideation

Met de Focus Sprint leren we begrijpen waar de nieuwe dienst aan moet voldoen en krijgen we inzicht in hoe we de dienst op de markt moeten brengen. Om de doelstellingen te meten, hebben we gesteld dat de Focus Sprint succesvol is als we de basis hebben voor een geautomatiseerde oplossing en een eerste aanzet over hoe die eruit gaat zien.

Valideren en conclusie

Op basis van data en interviews met de eindgebruikers konden wij valideren waar zij de meeste behoefte aan hadden, zoals een dashboard waarin zij organisatiebreed de belangrijkste KPI’s konden inzien. Ook zouden zij door middel van dit dashboard sneller en eenvoudiger rapportages willen draaien, maar vooral ook forecasts kunnen maken. Het idee voor het Branche Dashboard was geboren.

Ook leerden we tijdens de interviews wat we vooral niet moesten doen. Zo bleek de doelgroep een hekel te hebben aan vakjargon. Alles wat informatie onnodig ingewikkeld maakt, geeft een negatieve ervaring.

Vul citaat hier in
Bedrijfsnaam

Snel tot de kern van het probleem?

Laten we een gesprek inplannen met een lid van ons team. Dit is een oriënterend gesprek van 15 a 30 minuten om er zeker van te zijn dat The Next Lab bij uw bedrijf past.

Selecteer je academy taal